City of Poulsbo Logo

Velkommen til Poulsbo…Velkommen!

Poulsbos ledere er progressive og fremtidsrettede, og jobber samvittighetsfullt for å balansere behovene til en voksende by fra det 21. århundre samtidig som de opprettholder den skandinaviske arven som har gitt Poulsbo kallenavnet «Lille Norge».

For å styrke Poulsbos forbindelser med Norge på slutten av 1990, vedtok Poulsbo proklamasjoner som navngav Namsos, Norge og Kautokeino, Finmark fylke, Norge som våre offisielle søsterbyer. Også i 1985 anerkjente vi Ballard-området i Seattle , WA delte en felles skandinavisk og norsk arv med Poulsbo, og vi befalte sammen i brorskap å utrope Ballard som en søsterby.

Poulsbo, Washington, med en befolkning på 12 000, ligger i den nordlige delen av Kitsap County og er 4,5 kvadratkilometer i areal. Liberty Bay, opprinnelig kalt Dog Fish Bay, og de majestetiske, snøtoppede olympiske fjellene i vest fikk skandinavene til å bosette seg i Poulsbo fordi området var så likt fjordene i Norge.

Før den euro-amerikanske bosettingen var Poulsbo i hjertet av Suquamish-folket, som har bodd i Puget Sound i tusenvis av år. Suquamish-forfedre okkuperte landsbyer og leire ved Liberty Bay-kysten i løpet av de siste 5000 årene, jaktet gjennom Poulsbo-skogene og flomslettene, fisket i bukter og bekker og samlet skalldyr langs den marine kystlinjen.

Med skandinavenes ankomst ble Poulsbo grunnlagt av Jørgen Eliason, fra Fordefjord, Norge, da den primære reisemåten var vann. Forsyninger ble brakt den atten mil lange turen fra Seattle med robåt og senere med dampbåt. I løpet av en sekstiårsperiode betjente “myggflåten”, bestående av mer enn et dusin dampbåter, Poulsbo og andre steder langs Liberty Bay og Puget Sound som fraktet passasjerer og gods til og fra Poulsbo og leverte bønders produkter til Pike Place Market i Seattle.

I dag er Poulsbo et blomstrende samfunn med mange fasiliteter som tiltrekker seg turister og oppmuntrer folk til å flytte til dette området. Med sin pittoreske kjerne i sentrum av butikkfronter av rosemalt og shoppingområder ved Poulsbo Village, langs Viking Avenue og på College Market Place, tilbyr Poulsbo mye for både innbyggere og gjester. Disse inkluderer flere vakre parker over hele byen, en strandpromenade langs Liberty Bay, Valborg Oyen Public Library, tre marinaer, interessante gavebutikker, deilige bakerier, gode skoler inkludert Olympic College satellittcampus, og panoramautsikt over Liberty Bay og Olympic Mountains .

For mer informasjon om norsk kultur og arv, besøk: www.thornews.com

Velkommen til Poulsbo and North Kitsap County (1975) Bok

Bo og lek rundt Poulsbo

Det er ikke bare en dagstur lenger. Unngå folkemengdene, oppdag hvorfor folk vil bo her. Planlegg handleturen og oppdag mange spisesteder med dette vandrekartet over Poulsbo sentrum. Når du er ferdig med å handle, begi deg ut og nyt de mange utendørsaktivitetene Poulsbo har å tilby. For et morsomt illustrert kart over Poulsbo og områdene rundt, vennligst klikk HER . For mer informasjon om overnatting og ting å gjøre, gå til VisitPoulsbo.com

Rådhus

200 NE Moe Street
Poulsbo, WA 98370

Åpningstider: MF 8.00–16.30

Klikk på datoene nedenfor for å se hvilken begivenhet som skjer i vår City of Poulsbo Community-kalender

besøkFinn alt fra Poulsbo, fra steder til opphold, smak lokal mat, finn den perfekte gaven og mye mer!

Hold deg oppdatert!

Registrer deg for å motta varsler fra kommunen.